MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

Ilmastonmuutos: Luonnollinen alkuenergian lakeihin perustuva luonnonilmiö.

  • Kuva : NASA
    Kuva : NASA

Voimme todeta, että Maailman ajanlaskun mukaan, ilmastonmuutokset 6 tuhannen vuoden välein ovat täysin normaaleja luonnon energian ja sen lakeihin perustuvia luonnonilmiöitä, ihan samalla tavalla niin kuin vuosikalenterissa Talvi, Kevät, Kesä ja Syksy ominaispiirteineen ovat. Vuoden aikana 3 kuukauden välein tapahtuvat ilmastonmuutokset ovat helppo muistaa, mutta kun aikaväli on 6 tuhatta vuotta ja että ei ole opetettu, ne ovat ajan myötä unohtuneet.

Juuri nyt olemme lähestymässä kuuminta aikaa Maailman ajanlaskussa, Vesikautta, jonka vuosikalenterissa tunnemme Keskikesänä, Juhannukasena ja Keskivuotena. 12 tuhatta vuotta on kulunut Jääkauden huipentumasta, ja 12 tuhannen vuoden kuluttua on jälleen Jääkauden huipentuma - mutta sitä ennen on Syksy myrskyineen.

Ilmastonmuutos ei ole ihmisten aiheuttama, mutta mitä ilmastonmuutos saa aikaan luonnollisen ilmastonmuutoksen lisäksi, on ihmisten aiheuttamaa. Esimerkiksi luonnollisten kaasujen lisäksi jotka ovat oleellinen osa tasapainoista luonnollista kasvihuoneilmiötä, ovat kaikki ihmisten vastaavat päästöt jotka aiheuttavat epävakautta ja kasvihuoneilmiö voimistuu. Seuraamus voi olla, että se mikä perusolemukseltaan on tarkoitettu hyväksi muuttuukin pahaksi.


Maailman lämpeneminen sisältä päin.
Yksi kiertokuluista joka vaikuttaa Maailman ilmastoon on maailman sisällä olevat magmataskut jotka ajan myötä täyttyvät. Maailma lämpenee sisältä päin. Edellinen merkitsee useita eri Maailman pinnalla havaittavissa olevia ilmentymiä. Paineen ja lämmön kasvaessa Maan sisällä, esimerkiksi maanjäristykset, tsunamit ja tulivuorenpurkaukset lisääntyvät. Maailman lämpeneminen sisältä päin vaikuttaa omalta osin myös napajäätiköiden sulamiseen, ikiroudan sulamiseen ja veden lämpenemiseen.


Maailman lämpeneminen ulkoa päin.

Maailman ilmastoon vaikuttaa myös ulkoa päin tuleva Auringon säteily. Mitä lähempänä Aurinkoa Maailma on radallaan, sitä enemmän Auringon säteily vaikuttaa Maailman ilmastoon. Johtuen Maailman keinumisesta, Auringon säteily vaikuttaa ensisijaisesti Maailman Päiväntasaajan alueelle ja noin 024.000° sen molemmin puolin. Voimme todeta Päiväntasaajan alueen joka on lähempänä Aurinkoa kuin muu osa Maailmaa, olevan kokonaisuudessaan noin 048.000° leveä.

Että Maailma ei ole täysin pyöreä johtuu siitä että Maailma sisäisestä paineesta ja lämmöstä ja ulkoisesta lämmöstä johtuen, on historiassaan laajentunut ja laajenee ensisijaisesti Päiväntasaajan alueella. Päiväntasaajan alueella ilmenee eniten maanjäristyksiä, tulivuoren purkauksia sekä niistä johtuvia hyökyaaltoja - tsunameja.


Lyhyt ja pitkäaikainen vaikutus ilmastoon - ja joitain seuraamuksia.
Ilmastonmuutos ja ilmastonmuutokset ovat täysin Alku-Energian ja sen Lakeihin perustuvia ilmiöitä joita on tapahtunut ja tapahtuu tasaisin väliajoin Maailman historiassa. Alku-energia lakeineen reagoi ilman, veden ja maan saastuttamiseen - jotka vaikuttavat muunmuassa myrskyjen tuhovoimaan.

 

Jään ja lumen sulaminen navoilla ei merkitse vain sitä että meren pinta nousee. Osa lumesta ja jäästä haihtuu ilmaan ja ilman kosteus nousee. Edellinen merkitsee tyypillisesti Syksylle lisääntyviä rankkasateita jotka aiheuttavat muunmuassa tulvia ja maanvyörymiä sisämaassa. Ilmanpaine nousee ja merivesi lämpenee, joiden kaikkien vaikutus yhdistettynä merkitseee sitä että myrskyjen voima lisääntyy.

Päiväntasaajaan alueella esiintyvien pyörremyrskyjen keskuksen halkaisija ja tuulen nopeus vähintään kaksinkertaistuu. Halkasija voi olla tuhansia kilometrejä ja tuulen nopeus satoja kilometrejä tunnissa. Yksittäinen hirmumyrsky levittäää ympäristössä esiintyvia saasteita ja se voi esimerkiksi tuhota kemiallisen tehtaan tai ydinvoimalan ja levittää myrkyllisiä aineita laajalti ympäristöön, jotka aiheuttavat lisää tuhoa - joista osa ovat pitkäaikaisia.

Tulivuorten purkaukset, maan järistykset sekä niistä johtuvat hyökyaallot - tsunamit - tuottavat oman osansa ilmaston muutokseen ja tuhoon. On arvioitu että 1/4 - 2/4 ihmisistä Päiväntasaajan alueella menehtyy. On kuitenkin muistettava, että kaikki ei tapahdu yhdessä päivässä, vaan useiden sukupolvien aikana.


Muu mahdollinen vaikuttava tekijä.
Yksi varteenotetava tekijä joka on otettava huomioon on mahdollinen voimakas Auringonpurkaus - tai jopa "röyhtäisy". Lämpöaallon lisäksi se aiheuttaa elektromagneettisen pulssin joka periaatteessa tuhoaa kaiken nykyelektroniikan. Teoriassa Kuun olemassaolo on seuraamus Auringon "röyhtäyksestä" noin 4.5 Miljardia vuotta sitten - mutta se on vain teoria monen muun joukossa (Matti E. Simonaho).

Tarviiko olla huolissaan yhdestä tai kaikista ilmastonmuutoksista?
 

Ilmastonmuutos on ilmaston muutos yhdestä kaudesta toiseen. Kaikenkaikkiaan ilmastonmuutoksia on neljä, jotka toistuvat tasaisin väliajoin; Talvi, Kevät, Kesä ja Syksy pienessä ja suuressa mittakaavassa/ajanlaskussa. Riippumatta siitä puhummeko ilmastonmuutoksesta pienessä tai suuressa mittakaavassa, on hyvä tietää ennakkoon ja varautua henkilökohtaisesti ja Kansallisesti Syksyyn, Talveen, Kevääseen ja Kesään.

Jos olet huolissasi ilmaston muutoksesta, niin ilmaston muutoksia on ollut tuhansia kertoja Maailman historiassa ja niitä tulee edelleen olemaan. Esivanhempasi ovat selvinneet niistä kaikista - ilmeisesti - koska sinä olet olemassa.


http://www.mielipiteemme.fi : Ilmastonmuutosten ymmärtäminen (alkaa ajanlaskun ymmärtämisestä). 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ihmisen muka aiheuttamassa ilmastonmuutoshypetyksessähän on kyse taloudesta. Talouden pitää koko ajan kasvaa ja velkabittirahalle pitää repiä tuottoa vaikka sitten lakeja ja verotusta ilmastoverukkein muuttamalla. Talouskasvun tielle on vain alkanut muodostua monenlaisia riittävyysryppyjä väkimäärän kasvaessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Nyt hourit jotain käsittämättömiä.

Ilmastonmuutoksen hallintatoimet aiheuttavat talouskasvun sijasta talouslaskua, osakkeet laskevat pulkkamäkeä, velkarahalla sijoittaneet vetävät itsensä narulla kiikkuun ja tavallisen tallaajan elintaso laskee.

Tässä tulee jokseenkin varmasti kohta jonkinnäköinen talouskriisi velkaähkyn kanssa kun koko velkahäkkyrää on tehty juurikin ikuisesti kasvavan talouden oletuksella, mikä on tietysti järjetön.

Suosittelen kaikkia suomalaisia maksamaan _henkilökohtaiset_ velat pois asuntolainat mukaanlukien kuin myös toimihenkilöyritysten velat. Yritysten veloista kannattaa henkilökohtaisella takauksella varustetut velat maksaa myös pois.

Valtioiden, kuntien, ja yritysten muilla veloilla ei ole niin akuuttia. Päättäjät saa sitten ratkoa miten elvyttelee että yhteiskunta ei hajoa. Se henkilökohtainen velka vaan tarkoittaa sitä, että tippuu toisen luokan kansalaiseksi ja maksamaan sitä sotkua.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Voi olla, että hourailen. Mutta ainakin Suomessa yritetään väkisin laittaa taloutta käyntiin bio-etuliitteellä ilmastomuutos- tai bioperustein ja lakeja muutellen. Olenkin tullut siihen tulokseen, että ihmismaailma alkaa olla valmis, ei ole oikeastaan muuta kuin pientä viilaamista ja kunnossapitoa sekä valmistautumista hiipuvaan talouteen. Ei siitä saa talouskasvua aikaiseksi, mutta kun tuota bittipaperi-omaisuutta suhteessa reaaliseen omaisuuteen on reilusti enemmän, niin jotain reaalista tuolla virtuaalipääomalla yritettä pykätä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #3

Minulle bio etuliitteestä tulee mieleen lähinnä biopolttoaine hullutus mikä tarkoitti polttoaineiden roudausta jostain hevonkuusesta tänne tai sitten on Bio Luvil.

Talouden käyntiin laittamista bio etuliitteellä kaipaisi perusteita. Ei ole havaintoja.

Matti Simonaho

Veikkaisin että "maailmanlaajuinen talous" pelkää eniten ilmastonmuutosta syystä että sellainen voi romuttaa koko "maailman talouden". Kuinka nopeasti asiat voi muuttua ja vaikuttaa talouteen paikallisesti:
https://www.youtube.com/watch?v=MYOmjQO_UMw&list=P...

Tuosta "opittiin" jotain - hyvä niin. "Opittiin" lainausmerkeissä syystä että samaa virhettä tehdään maailmanlaajuisesti - jolla tulee olemaan seuraamuksensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Veikkaisin että "maailmanlaajuinen talous" pelkää eniten ilmastonmuutosta syystä että sellainen voi romuttaa koko "maailman talouden"."

Ei pelkoa, länsimaailman talous romahtaa paaaljon nopeammin.

Matti Simonaho

Jos EU jatkaa samaa rataa kuin tähän saakka, se romahtaa 5 vuoden sisällä. Millä tavalla se romahtaa on tässä vaiheessa vaikeaa arvioida. 100% fakta kuitenkin on, että kaikki Euroopan suunnitellut "valtakunnat" (Rooman valtakunta, Ruotsin valtakunta, Ranskan valtakunta, Natsien valtakunta) historiassa ovat romahtaneet - samasta syystä: http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset