MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

"Helsingissä kokoonnutaan mielenilmaukseen ilmastonmuutosta vastaan."

  • Kuva : Kuvakaappaus YLE Areena -sivustolta.
    Kuva : Kuvakaappaus YLE Areena -sivustolta.

Yle areenan mukaan "Helsingissä kokoonnutaan mielenilmaukseen ilmastonmuutosta vastaan."


Mielenilmaus ilmastonmuutosta vastaan on sama kuin mielenilmaus Talven, Kevään, Kesän tai Syksyn tuloa vastaan. Ilmasto ei muutu mielemme mukaisesti, vaan säännöllisin väliajoin luonnon energian ja sen lakien mukaisesti. Ilmastonmuutoksen ensisijainen vaikutusalue - myrskyineen, tulivuorenpurkauksineen, maanjäristyksineen, tsunameineenen - on Päiväntasaaja ja 24 astetta sen molemmin puolin. Me emme voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen mielellämme - mutta - me voimme vaikuttaa sen tuhovoimaan. Kaikki ydinvoimalat, vaarallisia kemikaaleja tuottavat tehtaat ja niiden varastot y m v on muutettava edellä mainitun alueen ulkopuolelle.

 

Kun ilmaisemme mielemme sellaisia asioita vastaan joihin me emme voi mielellämme vaikuttaa, ilmaisemme ensisijaisesti että koulutuksessamme on parantamisen varaa. Onhan se, jonkinlainen pedagooginen pohjanoteeraus sekin, jos kehä kolmosen sisäpuolella tuhannet ihmiset ilmaisevat mielensä vaikka Talven tuloa vastaan.


Mielipiteemme.fi | Ilmastonmuutosten ymmärtäminen 1/5:  http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipiteemme_ava_kaava

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei mitään uutta auringon alla. Keskiajalla esiintyi flagellanteiksi kutsuttu liike, jonka jäsenet jäsenet ruoskivat ruumistaan turmeluksen kuolettamiseksi ja järjestivät ruoskimiskulkueita. Erityisesti tätä käytettiin mustan surman aikana, jotta Jumala lopettaisi epidemian. Vähitellen liikkeestä tuli rasite yhteiskuntarauhalle. Flagellantit syyttivät muita epäuskoisiksi ja paholaisen kanssa liittoutuneiksi ja vainosivat heitä.

Matti Simonaho

Mahtaa Jumalat katsella meninkiä huuli pyöreänä ja; "Ei me heitä tuollaisiksi luoneet, miehiä ja naisia, vaan meidän kuviksi ja kaltaisiksi". :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jumala(t) katselkoot vain peiliin eikä kuva liene erityisen miellyttävä. Siis jos olettaisimme että jumala(t) olisivat olemassa.

Mitä itse mielenosoitukseen tulee, niin siinähän osoittavat mieltään. Kuinkakohan moni noista tekee tosin lentomatkankin loman muodossa esim. seuraavan viidenkin vuoden sisällä - sekin vähän rajoittaisi uskottavuutta.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #12

Ilmastonmuutoksia - suuressa ja pienessä mittakaavassa - on ihmiskunnan historiassa ollut tuhansia. Ilmastonmuutoksia on tullut ja tulee vaikka kaikki maailman ihmiset osoittaisivat mieltään - tai rukoilisivat.

Mitä aikaisemmin ihmiskunnan historiassa ei ole ollut, on kaikki saasteet maassa, vedessä ja ilmassa - joihin lasketaan atomivoimalat, tehtaat jotka tuottavat kemiallisia aineita ja niiden varastot, j n e. Tuollaiset kun tuhoutuu johtuen normaalista myrskystä ja/tai maanjäristksestä ja/tai tulivuorenpurkauksesta - - - "shit happen".

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toi on osoitus siitä että jatkuva ilmastopelottelu uppoaa heikkolahjaisiin. Tämä sakki siis osoittaa mieltään luontoa vastaan, varmaan haluaisivat hävittää koko ilmaston ettei se tuhoa maailmaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Täällähän ne heikkolahjaiset denialistit mellastavat. Eilisellä Ilmastomarssilla oli yli 8000 suomalaista, porukkaa laidasta laitaan ja eri puolilta maata. Oli vanhoja, nuoria, anarkisteja, kokoomuslaisia, saamelaisia, Joulupukki, partiolaisia, pappeja, tutkijoita, ydinvoiman kannattajia ja kapitalismin kaatajia. Siis todellakin laajasti kansaa oli liikkeellä. Ilmastovaalit ovat tulossa, selvästikin.

Viimeisin IPCCn raportti perustuu yli 6000 tieteelliseen artikkeliin, joiden takana on vuosikymmeniä luotettavien tutkimuslaitosten ja alaan perehtyneiden tutkijoiden työtä. Mitä edellytyksiä näillä Puheenvuoron vastaan vänkyttävillä sekopäillä on kiistää sen raportin keskeinen sanoma tai yksikään detalji? Ei mitään, ei kenelläkään.

Kannattaako luottaa tieteeseen vai johonkin veritulppasukupolven netissä uhoaviin äijiin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mäkisen kommentin ydin oli tuossa "ilmastovaalit tulossa". Tärkeää ei ole ilmastonmuutos, siihen noilla kulkueilla ja vaaleilla ei ole pienintäkään vaikutusta. Tärkeää on käyttää sitä poliittisen propagandan työkaluna. Samaa tarkoitusta ajaa tuo olkiukkojen rakentelu ja muu möykkääminen. Selvä uudelleensyntynyt flagellantti siis.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Juuri näin mölisevät tieteenvastaiset populistit, Soinit sun muut. Mikä mahtaa olla heidän motiivinsa?

Matti Simonaho

Saasteet eivät ole syy ilmastonmuutokseen. Saasteet lisäävät täysin luonnollisen ilmastonmuutoksen tuhovoimaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nimenomaan tieteeseen kannattaa uskoa, ei tietokoneen tekemiin kauhupainoitteisiin ennustuksiin joihin toi koko raportti perustuu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olet todella tietämätön änkyrä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sua ilmeisesti ahdistaa se että yksikään ipcc kauhuraportti ei ole vieläkään pystynyt osoittamaan ihmistä syylliseksi ilmaston vaihteluun. Onneksi te vihreät pölijät olette hiljalleen katoava rupusakki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä on muuten ainoa blogi massiivisesta mielenosoituksesta tällä alustalla. Puheenvuoro ei enää ole siellä missä fokus on.
Siinä mielessä kiitän avauksesta vaikka se vähän saivartelee.

Matti Simonaho

"vaikka se vähän saivartelee"

Ei ole perusteltu totuus. :)

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Jottei totuus unohtuisi, maailman johtavan ilmasto-tutkijan akatemia prof. Markku Kulmalan viesti ilmastonmuutoksesta. Suosittelen tutustumaan alla olevaan videoon kokonaisuudessaan. Saanen myös huomauttaa, että Kulmalan kontribuutio on vaikuttamassa myös IPCC:n toimintaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9853620

Matti Simonaho

Ihan sama mitä tutkii, kaikkien asiakokonaisuuteen yhdistettävissä olevien eri tieteen alojen tiedot on yhdistettävä että asiakokonaisuus - syy ja seuraamukset - selviäisi.

Asiakokonaisuus kiteytettynä, koostuu alkuperästä, lähteestä tai syystä sekä siihen yhdistetyistä kaikista seuraamuksista. On tärkeää oppia selvittämään tapahtumaketjun syy reaali- ja käsitteel-
listieteellisesti, ja syystä johtuvat kaikki seuraamukset ajallisesti oikeassa järjestyksessä.

Yhdestä asiasta voi olla tuhansia eri selityksiä, mutta on vain yksi selvitys.

A. Ensin kartoitetaan seuraamukset niihin tarkemmin syventymättä, päämääränä löytää alkuperä, lähde tai syy kaikille seuraamuksille.

B. Ajallisesti alkuperä, lähde tai syy kaikille seuraamuksille on aina ensimmäisenä tapahtumaketjussa.

C. Kun alkuperä, lähde tai syy on selvitetty, tapahtumaketju kartoitetaan seuraamus seuraamukselta ajallisesti oikeassa järjestyksessä.

D. Alkuperän, lähteen tai syyn vaikutus, selviää jokaisen seuraamuksen hienojakoisesta arvioinnista.

E. Alkuperästä, lähteestä tai syystä sekä kaikista seuraamuksista muodostuu asiakokonaisuus.

ja

A. Että jotain yleensä voi syntyä, olla olemassa tai tapahtua, reaali- ja käsitteellistieteelliset edellytykset on oltava olemassa, ennen kuin mitään voi syntyä, olla olemassa tai tapahtua. .

B. Kaikille edellytyksille on omat edellytyksensä.

C. B toistuu niin kauan aikaa, että on löydetty absoluuttinen alkuperä tapahtumalle, syntymiselle tai olemassa ololle.

D. Minkä tahansa syntymisen, tapahtuman tai olemassa olemisen kartoittaminen, vaatii vähintään perustavanlaatuiset tiedot kaikilta tieteen aloilta.

E. Mitään sellaista ei ole olemassa, jonka olemassa oloa ei voi reaali- ja käsitteellistieteellisesti selvittää.

F. Mitään sellaista ei ole olemassa kuin "yliluonnollinen". On vain ihmisiä joilla ei ole vaadittua koulutusta jonkin täysin luonnollisen ilmiön ymmärtämiselle, joka on syy siihen että he kuvailevat ilmiön "yliluonolliseksi".

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

13. Blogisti voisi enemmän keskittyä perusfysiikkaan ja matematiikkaan kuin informaatiokohinaan, joka peittää alleen aidon tiedon.

Ilmastonmuutos on luonnollista, mutta myös antropogeenista muutosta, jossa antropogeeninen muutosvauhti on tässä ajassa dominoiva, suhteessa luonnolliseen muutosvauhtiin esiteollisesta ajasta tähän päivään.

Holoseeni on yksi esimerkki luonnollisesta muutosvauhdista, joka on luokkaa vain -0.0335°C / 268 vuotta.

(Laskettu esiteollinen ajanjakso 2018 - 1750 = 268)

Antropogeeninen muutosvauhti on vastaavasti luokkaa 1°C / 268 vuotta.

Kun suhteutamme nämä keskenään, holoseeni vain hidastaa antropogeenista muutosvauhtia vaivaiset -0.0335°C.

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260...

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259...

Matti Simonaho

1. Talven (Jääkauden) huipentuma oli ~12000 vuotta sitten.

2. Nyt lähestymme Kesän huipentumaa.

3. Noiden kahden väliin mahtuu Kevät.

4. Luonnollisten ilmastonmuutosten aikaväli on 6000 vuotta.

Vuosikalenteri
Jääkausi/Talvi : 3 kuukautta.
Kevät : 3 kuukautta.
Kesä : 3 kuukautta.
Syksy : 3 kuukautta.

= 12 kuukautta.

Vuosituhansien kalenteri
Jääkausi/Talvi : 6000 vuotta.
Kevät : 6000 vuotta.
Kesä : 6000 vuotta.
Syksy : 6000 vuotta.

= 24000 vuotta.

Voimme todeta että Vuosikalenterin luonnolliset ilmastonmuutokset tapahtuvat tasaisin väliajoin, kuten myös Vuosituhansien kalenterin mukaiset vastaavat.

Teoriassa esimerkiksi luonnollinen Vuosikalenterin mukainen 5 luokan Syysmyrsky (250 km/t), voi Vuosituhansien kalenterin mukaan olla 3+ kertaa voimakkaampi (750+ km/t). Mainittakoon että asiakokonaisuuteen kuuluu sellaiset vaikuttavat asiat kuten esimerkiksi ilmanpaineen ja ilmankosteuden nousu, veden lämpötilan ja maan lämpötilan nousu ynnä muuta - joita en tässä ala selvittämään.

Edelliset havainnot, laskelmat ja johtopäätökset 5 luokan tietotaidoilla vuosimallia 1967-1971. :)

http://www.mielipiteemme.fi -> Ilmastonmuutosten ymmärtäminen -osio

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #19

Tämän lauseen kirjoittaminen oli ajan haaskaamista, niin oli myös sen lukeminen.

Matti Simonaho

Yllä olevan mukaan, tavallinen Syysmyrsky Suomessa voi olla puuskissa 300+ km/t.

Matti Simonaho

Ilmastonmuutoksia arvioitaessa on otettava huomioon muutakin kuin jonkun asiakokonaisuudesta kehittämä enemmän tai vähemmän näennäistieteellinen "ideologia".

"Pelastetaan Itämeri!"

Mainittakoon ensin että kyseessä oleva merialue on Suomesta katsottuna Lounaassa. Vanha Maailman laajuisesti tunnettu nimi on Baltian Meri, tai Länsimeri niin kuin Eestissä oikeaoppisesti sanotaan. Suomesta jos lähtee venettä kantamaan Itämerelle, siihen voi mennä kauan aikaa. :)

- Pelastetaan Itämeri!
- Miten estämme maan nousun?
- Osoitetaan mieltä maan nousua vastaan!

Onhan se, jonkinlainen pedagooginen pohjanoteeraus tuokin.

Jos opettaja seisoo Suomesta katsottuna Itämeren Länsirannalla, missä maassa hän silloin on?

:)

Länsi on kartalla vasemmalla, Itä on kartalla oikealla, Pohjoinen on kartalla ylhäällä, Etelä on kartalla alhaalla. https://www.google.com/maps/@64.2568607,24.9108708,5z

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Suosittelen edelleen keskittymään ja opettelemaan luonnontieteitä, ilmastofysiikkaa ja matematiikkaa, eli tarkemmin osittaisdifferentiaaleja, vektoreita jne.

Ilmastotiede ei ole niitä helpoimpia (kokemusta n. 35 vuotta avaruustutkimuksen parissa) mutta kannattaa silti yrittää.

Kuten sanoin, ilmasto muuttuu sekä luonnollisesti, että antropogeenisesti. Dominantti tässä ajassa on antropogeeninen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset