MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

Maallinen/Fyysinen ja Mielellinen/Psyykkinen virus

Niin kuin kaikki muukin reaali- ja käsitteellistieteellisesti tarkasteltuna "minä" koostuu kolmesta osasta. Tässä osiossa emme selvitä A. Sielullinen "minä" laisinkaan.

A. Sielullinen minä.
B. Psyykkinen/Mielellinen minä.
C. Fyysinen/Maallinen minä.

Ajattele tässä, että ihosi on raja jonka sisäpuolelle ei saa päästä mitään mikä ei kuulu normaalin ihmisen fyysiseen olemukseen. Jos ihosi sisäpuolelle pääsee fyysinen virus, se aiheuttaa ensisijaisesti fyysisiä oireita, toissijaisesti se aiheuttaa psyykkisiä oireita. Fyysiset oireet voidaan myös todeta olevan häiriö normaalissa ihmisen fyysisessä olemuksessa. Fyysisen viruksen aiheuttamat psyykkiset oireet ovat useinmiten lieviä mielenhäriöitä. Fyysinen virus tarttuu ihmisestä toiseen eritteiden kautta ja ilmateitse pisaratartuntana. Vähemmän tunnettu, tutkittu ja keskusteltu on psyykkinen virus.
 

Psyykkinen virus

Psyykkinen virus - päinvastoin kuin fyysinen virus - vaikuttaa ensisijaisesti psyykkisesti, toissijaisesti fyysisesti. Psyykkinen virus tarttuu ihmisestä toiseen ensisijaisesti siten, että henkilö joka on tietä-
mätön jostain asiasta, omaksuu jokun toisen ihmisen esittämän väärän ajatuksen tai opin sitä koskaan kyseenalaistamatta - saaden kuuloaistinsa kautta tartunnan psyykkisestä viruksesta jota hän levittää edelleen.

Psyykkinen virus voi tarttua myös näköaistin perusteella. Henkilö joka kantaa psyykkistä virusta voi tehdä jotain psyykkisesti sairasta. Toinen henkilö joka näkee sairaan teon ja tietämättömyyttään matkii tekoa, hän on näköaistinsa kautta saanut tartunnan psyykkisestä viruksesta.

Psyykkisen viruksen tartuttamiseen mielenvikaisen taholta, on historiassa käytetty ja käytetään myös ihmisen tuntoaistia, jolloin puhumme fyysisestä kidutuksesta joka vaikuttaa psyykkeeseen.

Riippuen siitä mitä, miten ja kuinka paljon mielenvikainen vaikuttaa kohdehenkilöiden eri aisteihin negatiivisesti, sen mukaan määräytyy kohdehenkilöiden fyysinen ja/tai psyykkinen terveydentila - ja kaikki seuraamukset elinympäristössä ja yhteiskunnassa.
 

Esimerkki

Yksinkertainen esimerkki psyykkisen viruksen tarttumisesta ihmisestä toiseen, on aikuinen mielen-
vikainen henkilö joka opettaa lapselle "1+1=6" - tietoisena siitä että vastaus on väärä. Lapsi joka tietämättömyyttään omaksuu "1+1=6" -opin saa tartunnan psyykkisestä viruksesta joka heikentää hänen mielensä laatua. Hänen mieltä on häiritty - hänelle on tuotettu lievä mielenhäiriö - ja hän on siltä osin vähemmän viisas. Tartunnan saanut lapsi voi esittää toiselle lapselle "1+1=6" joka omaksuu sen, ja sillä tavalla toinen lapsi saa tartunnan mielellisestä viruksesta.

Syy : MielenVikainen on rikollinen, henkilö joka tietoisesti tartutta psyykkisen viruksen.

Seuraamukset : MielenHäiriönen henkilö voi olla suoraan MielenVikaisen uhri, tai hän on saanut tartunnan toiselta henkilöltä. MielenHäiriöiset ovat rikollisen uhrit oireineen, henkilöt joiden mieltä on häiritty.

Samalla tavalla niin kuin kliinisessä terveydenhuollossa jossa kartoitetaan fyysisen viruksen lähde, on psyykkisen viruksen lähde kartoitettavissa.

Lue myös Arviointiohjeita | Ennakkotiedot ja ennakkoluulot.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

"Psyykkinen virus", on kuin tuo käsite; meemi. Meemiä käytti ensimmäisenä Richard Dawkins vuonna 1976 kirjassaan Geenin itsekkyys.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Meemi

Psyykkisen viruksen lähteiden kartoitus, siinäpä sitä on hommaa. Esim. Joku joskus keksi käsitteen jumala. Seuraukset tiedetään ;O

Vaikeaa on ihmisen kulkea omia polkujaan, lammaslaumassa on helpompaa, vaikka kaikki väärässä olisivatkin.

Matti Simonaho

"Psyykkisen viruksen lähteiden kartoitus, siinäpä sitä on hommaa."

Se on suhteellisen helppoa. Historian kirjoituksesta on vaan kumottava muutama näennäistieteelinen teesi :)

Apina tai apinan kaltainen kun ei kykene muistamaan niin kauas taaksepäin historiaansa kuin ihminen. Osittain jo tehty täällä : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Toimituksen poiminnat