MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

Aamulehti : "Aikuisten aivot eivät enää toimi normaalisti"

Keskittymiskyvyllä koulussa on tekemistä sen kanssa mitä tunnilla opetetaan. Jos se mitä tunnilla opeteaan vastaa oppilaan henkilökohtaista lahjakkuutta/kutsumusta (=> kutsumusammatti) tai tukee sitä keskittymiskyky on kutakuinkin 100%. Jos se mitä opetetaan ei vastaa oppilaan henkilökohtaista lahjakkuutta/kutsumusta eikä tue sitä, keskittymiskyky on kutakuinkin 0% ja oppilas voi "häiriköidä" enemmän tai vähemmän. Että pakottaa oppilaan ylisuoriutumaan, aiheuttaa niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin oireita.


"Matti on heikompi matematiikassa kuin muut oppilaat ja tarvii tukiopetusta matematiikassa".


Että  "Matti on heikompi matematiikassa kuin muut oppilaat" tarkoittaa sitä että hänen henkilökohtainen lahjakuutensa on jotain muuta kuin matematiikka.


"ja tarvii tukiopetusta matematiikassa" on virhe.


Suomalainen Unelma  voisi olla, että "Minusta tulee joskus ammattilainen alalla joka vastaa minun henkilökohtaista lahjakkuuttani." eikä "Minusta tulee jotain johon fyysiesti ja/tai psyykkisesti en kykene".


"Aikuisten aivot eivät enää toimi normaalisti – oireina on muistin pätkiminen ja keskittymiskyvyn katoaminen, ja se huolettaa aivotutkijoita" : https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/aikuisten-aivot-eivat-enaa-toimi-norm...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Infotulva ja somen tekniset rajoitukset viestien pituudelle (SMS, Twitter) ovat tehtävänsä tehneet.

Matti Simonaho

Kai se on niin että jos tunnilla opetettu oppiaine ei vastaa yksilön henkilökohtaista lahjakkuutta ("ei kiinnosta"), käsi hamuilee kännykkää.

Asiakokonaisuudesta otettu

6 § Yhdenvertaisuus

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

Toimituksen poiminnat