MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

"Kiina ja Venäjä ovat vakava uhka Ruotsille"

  • "Kiina ja Venäjä ovat vakava uhka Ruotsille"

Harvoin julkisuudessa esiintyvä Ruotsin Tiedustelujohtaja Gunnar Karlson varoittaa vakavista Ruotsin ulkopuolisista uhista - toistaen samaa mantraa kuin Ruotsista ollaan kuultu säännöllisin väliajoin 1947 saakka.


Jos nyt Kiina ja Venäjä ovat vakava uhka Ruotsille, se ei kuitenkaan merkitse sitä että Kiina ja Venäjä ovat vakava uhka Suomelle. Viitaten 2015/2016 tapahtumiin, tällä hetkellä suurin uhka Suomelle kai on, että teoriassa Ruotsi voi lähettää Suomeen 15000 sotilasta "pakolaisina" - kaikkine seuraamuksineen.


Expressen -lehden mukaan Heinäkuun alussa 2018, Venäjä on valmis katkaisemaan diplomaattiset yhteydet Ruotsin kanssa johtuen tämänhetkisen Ruotsin hallituksen julkisesti esittämistä perusteettomista syytöksistä. Sen lähemmäs avointa Venäjä - Ruotsi välistä konfliktia ei voi tulla kuin nyt on (https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/ryska-ambassadorens-varning-t...), mutta suhteet Suomen kanssa ovat samanlaiset kuin ennen Ukrainan kriisiä.


"- Ruotsin pääministeri osoittaa aina Venäjän pahimmaksi viholliseksi ilman minkäänlaisia todisteita. Nyt olemme väsyneet siihen. Ei ole väliä, oletko pääministeri, paavi tai Jeesus Kristus, perusteettomia syytöksiä ei saa esittää. On ymmärrettävä että perusteettomiin syytöksiin vastataan. Toivottavasti seuraava hallitus muuttaa Venäjän politiikkaansa. Ruotsin ja Venäjän väliset suhteet ovat niin pahat, etteivät ne enää pahemmat voi olla, Venäjän suurlähettiläs Viktor Tatarintsev sanoo. "


Ruotsissa asiasta uutisoi Dagens Industri https://www.di.se/nyheter/mustchef-sakerhetshotet-mot-sverige-ar-allvarl... ja Suomessa Iltasanomat https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005972274.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kiina ja Venäjä ovat vakava uhka Ruotsille"
On hyvin epätodennäköistä, että Venäjä olisi minkäänlainen uhka Ruotsille. Kiina sen sijaan on, mutta silloin puhutaan taloudesta ja taloudellisista keinoista. Kuten tiedämme, Volvo on kiinalainen auto ja se voi olla vain alkusoittoa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Putin ei voi sotia europassa.
Putinin lähimmillä kavereilla oligarkeilla on perheensä ja sijoituksia europassa eivätkä halua köyhtyä.
Krim oli sallittua aluetta.

Matti Simonaho

Asiakokonaisuudessa on huomioitava että Krimin liittämisellä Venäjään, estettiin Isiksen suora pääsy Eurooppaan. Sen jälkeen alkoi sota Isistä vastaan.

Matti Simonaho

"On hyvin epätodennäköistä, että Venäjä olisi minkäänlainen uhka Ruotsille."

Ruotsin suurin uhka on Ruotsin huonot johtajat. Ruotsihan on pyrkinyt suoraan tai epäsuoraan vaikuttamaan muiden maiden sisäisiin asioihin siinä mittakaavassa, että oman maan ja kansan puolustus on unohtunut.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kiina ja venäjä ovat uhka kaikille demokraattisille maille,ei vain pohjoismaille !

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

venäjän osalta;malesialaiskone,krim,itäukraina,,skripalin myrkytykset etc etc
kiinan osalta;kauppasuhteiden varjossa varsinkin afrikassa tapahtuu kaikenlaista,-lahjuksia,korruptiota,luonnonvarojen riistoa !

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An Vastaus kommenttiin #7

Kiitos perusteluasi! Osat syyt pidä kyllä paikansa. Valitettavasti nämä syytökset pätevät myös moniin "demokraattisiin" maihin. Onko demokraatille uhka on myös sisältäpäin?

Mitä tulee Kiina Afrikassa uskon se on molempi puolinen sopimus. Mitä tulee Krimista ja itä-ukrainasta lännet katsottava omasta peilistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset