MattiESimonaho Kaikille ei ole jaettu samasta kauhasta yhtä paljon, mutta kun yhdistää kaikki mitä itse kullekkin on jaettu eniten, kauha on täynnä viisautta, ja yhtään tyhmää ei ole.

"Malliesimerkki Venäjän häikäilemättömästä valtapolitiikasta"

Iltasanomat : "Krimin valtaus viisi vuotta sitten oli malliesimerkki Venäjän häikäilemättömästä valtapolitiikasta. IS:n toimittaja Jouko Juonala oli paikalla seuraamassa, kuinka se tehtiin. " https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006023692.html


Ilta-Sanomien julkaisujen luotettavuus

"Ilta-Sanomat ei vastaa sivujen sisällöstä, oikeellisuudesta, täsmällisyydestä tai luotettavuudesta eikä tietojen käytön välittömästi tai välillisesti aiheuttamista vahingoista."

Lähde : Ilta-Sanomien käyttöehdot


 

Ruotsin Maahanmuuttovirasto kehitti 1980 luvulla reformointiprosessin joka on suuntautunut maiden joilla on raja Venäjän kanssa sisäiseen vaikuttamiseen ja Euroopan Unioniin liittämiseen. Söderköpings process nimellä tunnettu reformointiohjelma käynnistettiin virallisesti vuonna 2001 Ruotsin ollessa Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Sillä ei ollut keskitettyä hallintoelintä. Vuonna 2007 kaikki asiat käsiteltiin vuosikokouksissa, työkokouksissa tai ryhmätapaamisissa.
 
 
Söderköpings process vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ja Puolan toimesta; Carl Bildt (Ruotsi) ja Radoslaw Sikorski (Puola). Se nimettiin uudelleen 2009 Östliga Partnerskapet joka tunnetaan Euroopan Unionissa Eastern Partnership (EaP) -nimellä.
 
 

Dokumentaatioissa mainitut sen aikaiset reformaation kohdemaat ovat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Moldova, Valkovenäjä, Ukraina, Armenia, Azerbaijan ja Georgia. Ruotsin hallituksen dokumentaatiosta käy ilmi että myös Länsi- ja Itä-Balkanin maat kuten esimerkiksi Kreikka ja Turkki ovat reformoinnin kohdemaita, sekä maita Välimeren etelärannikolla - Pohjois-Afrikassa. Listalla reformaation kohdemaihin kuuluu NATO -maita, joka tietenkin aiheuttaa kitkaa Euroopan Unionin ja NATOn välillä.
 


Huomioi listalla kaikki maat joissa on ollut tai on levottomuuksia samalla tavalla niin kuin Ukrainassa oli ennen sisällissotaa. Jugoslavian kriisillä 1990 -luvun alkupuoliskolla Länsi Balkanilla, on samankaltai-
nen tapahtumaketju kuin Ukrainan kriisillä. Myös Gerogian kriisinä tunnetut levottomuudet johtuivat Östliga partnerskapet reformaatioprosessin vaikutuksesta maan sisäisiin asioihin. Kriisien syy on Euroopan Unionin laajeneminen itään päin ja millä menetelmillä sitä laajennetaan. Ei siitä että "Venäjä hyökkäsi Georgiaan" tai "Venäjä hyökkäsi Ukrainaan" tai "Venäjä hyökkää naapurimaihin" tai "Venäjä hyökkää Suomeen milloin tahansa" viitaten edellisiin.

 

Alunperin Ruotsin Maahanmuuttovirastossa kehitettyyn prosessiin kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kriisin sattuessa reformaation kohdemaassa Itä-Euroopassa, pakolaiset otetaan vastaan eri Euroopan Unioniin kuuluvissa maissa. Kulttuurillisesti, poliittisesti, uskonnollisesti, ja niin edelleen Euroopan maat ovat suhteellisen lähellä toisiaan joten se ei olisi ongelma.
 
 
Mitä ei kyetty ottamaan huomioon on Lähi-Idän ja Afrikan levottomuudet ja niistä johtuva tunnettu valtava pakolaisvirta ja "pakolaisvirta" Eurooppaan Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta - joka johti nykyiseen pakolaiskriisiin. Lähi-Idän ja Afrikan kulttuuri, politiikka sekä uskonnot poikkeavat huomattavasti tyypillisesti Eurooppalaisesta kulttuurista, politiikasta ja uskonnoista.
 
 
Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa on Euroopan Unionin laajeneminen itään päin ja menetelmät joilla sitä laajennetaan. Kun tarkastelemme Euroopan Unionin laajenemista itään päin tänään kartalta, kohdemaat joilla on raja Venäjän kanssa ja joiden sisäisiin asioihin on vaikutettu ja vaikutetaan jollain tavalla, ovat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Valkovenäjä, Ukraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Turkki, Gerogia, Azerbaidzan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Kazakstan.
 
 
Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle ja sieltä Venäjälle ja Eurooppaan. Kun Krimin niemimaa oli varmistettu,  aloitti Venäjän sotatoimet Isistä vastaan.

 

Lähteitä muunmuassa

Tema asyl&integration : Söderköpingsprocessen
Europeiska rådet, Europeiska unionens råd : Det östliga partnerskapet
Ruotsin hallitus : Östliga partnerskapet
Euroopan Unioni : Eastern Partnership
Wikipedia : Eastern Partnership (EAP)
Organized Crime And Corruption Reporting Project 06.03.2018.
Wikipedia, Telia Company
YLE, MOT -ohjelma 23.07.2018


Tärkeä tietää ja noudattaa

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa: http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arviointiohje_rauha_suomen_kanssa sekä Suomen Kansan Perustuslaki - lähinna 1§ - 12§ johdonmuksiessa järjestyksessä, sanantarkasti tai sovellettuna asiaan josta on kyse.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle ja sieltä Venäjälle ja Eurooppaan. Kun Krimin niemimaa oli varmistettu, aloitti Venäjän sotatoimet Isistä vastaan."

Saisiko tästä kenties jotain todisteita?

Matti Simonaho

Tutki ensin syyt mitkä johtivat seuraamuksiin k e levottomuuksiin, mielenosoituksiin, väkivaltaisuuksiin, y m Ukrainassa. Muista ajoitus ja että sen on oltava johdonmukaisessa järjestyksessä. Tarkastele historiaa löytyykö samankaltaisia tai samanlaisia tapahtumaketjuja (niitä löytyy).

Rakenna kolmesta näköKulmasta näköKanta ja yhdistä näköKannat toisiinsa.

A. Yksittäinen näkökulma tai havaintokulma koostuu totuudesta - sanoista ja näytöstä siitä että mitä sanoin on esitetty on totta.

B. Yksittäinen näkökanta tai havaintokanta rakentuu kolmesta näkökulmasta, jota voi tukea rajattomalla määrällä näkökantoja.

Teos on Coptinkielinen sana kirjoitettuna Kreikan kielen aakkosilla: Τεοσ.

C. Yksittäinen Teos - asiakokonaisuus - koostuu 360:stä näkökannasta, jotka ovat ajallisesti oikeassa, johdonmukaisessa järjestyksessä: Alkuperä, lähde tai syy sekä kaikki seuraamukset.

D. Yksittäinen Teosto - asiakokonaisuudet - koostuu 360:stä Teoksesta.

Teos -sanan sijasta voimme käyttää Kirja -sanaa:

C. Yksittäinen Kirja - asiakokonaisuus - koostuu 360:stä näkökannasta.

D. Yksittäinen Kirjasto - asiakokonaisuudet - koostuu 360:stä kirjasta.

Sillä tavalla ne todisteet löytyvät.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Älä saivartele. Vastaa kysymykseen, että onko sinulla todisteita siitä, että Isis koetti pesiytyä Krimille. Väität sellaista, niin sinulla on todistustaakka. Minun ei tarvitse tutkia mitään.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #3

Ei ole todisteita siitä että "Isis koetti pesiytyä Krimille." koska en ole sellaista esittänyt.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #6

Tässä on lainaus sinulta:

"Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle ja sieltä Venäjälle ja Eurooppaan. Kun Krimin niemimaa oli varmistettu, aloitti Venäjän sotatoimet Isistä vastaan."

Tuosta saa selvästi sen kuvan, että Venäjän näkökulmasta Isis koetti pesiytyä Krimille ja siksi Venäjä liitti Krimin itseensä. Tosiasia on se, että esitit sellaista ja nyt koetat epätoivoisesti kiistää sanomisesi, kun olet jäänyt kiinni valheesta.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #8

"Tuosta saa selvästi sen kuvan, että Venäjän näkökulmasta Isis koetti pesiytyä Krimille ja siksi Venäjä liitti Krimin itseensä. "

Keskity; "Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle ja sieltä Venäjälle ja Eurooppaan. Kun Krimin niemimaa oli varmistettu, aloitti Venäjän sotatoimet Isistä vastaan."

Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle on kokonaan eri asia kuin "Isis koetti pesiytyä Krimille."

Älä kehittele omia kuvia. Tapahtumat pitää olla ajallisesti oikeassa järjestyksessä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #10

Pistä nyt todisteet väitteellesi siitä, että Venäjä ei halunnut Isiksen leviävän Krimin niemimaalle.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #11

Todisteet tulevat tapahtumaketjussa seuraavasta osiosta, jonka mukaan Venäjä hyökkäsi loukussa olevaa Isistä vastaan Syyriassa. Veikkaan että USA:n ja Venäjän välillä sovittu asia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #11

Simonahon blogi on pelkkää shittiä. Pikku googletuksella kuka tahansa löytää että jopa Putinin itsensä mukaan Venäjä valtasi Krimin koska hän ei halunnut nähdä Naton aluksia Sevastopolissa ja valtauksella Venäjä esti kriminvenäläisiin kohdistuvat ukrainalaisten ihmisoikeusloukkaukset. Ihan hyvät syyt vallata osia toisesta itsenäisestä maasta, varsinkin kun Ukraina ei ollut edes lähellä Natoa eikä mikään ihmisoikeusryhmä ollut havainnut Krimillä venäjänkielisiin kohdistuvia ihmisoikeusloukkauksia.

Simonaho on palstan todellisia hyödyllisiä idiootteja koska hän ei edes tiedä miksi toimii Venäjän hyväksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Simonahon ehkä tarkoittaakin, että Nato on ISISin peitejärjestö, jolla on tapana levittäytyä mutta ei pesiytyä.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #25

"Simonahon ehkä tarkoittaakin, että Nato on ISISin peitejärjestö, jolla on tapana levittäytyä mutta ei pesiytyä."

Ehkä. Ehkä en. Ehkä en edes ajatellut ja kirjoittanut että "Nato on ISISin peitejärjestö". Ehkä en harrasta mieli-ku-vituksia. =)

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #22

Voi kauhia kun Venäjä on hirvittävä vihollinen USA:lle ja päin vastoin - lehdistön mukaan. Merkillistä kyllä Venäjä ja USA tekevät sotilallista yhteistyötä ja yhteistyötä eri titeen aloilla.

"Toimii USA:n hyväksi" tai "Toimii Venäjän hyväksi" lisäksi on kolmas vaihtoehto; "Toimii Suomen hyväksi" tai "Toimii kaikkien hyväksi".

"Simonaho on palstan todellisia hyödyllisiä idiootteja koska hän ei edes tiedä miksi toimii Venäjän hyväksi."

Jokainen arvioikoot Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen Kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artikla sekä sitä tukevan Suomen Kansan Perustuslain - lähinnä 1§ - 12§ mukaisesti.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

Mitä sotilaallista yhteistyötä USA ja Venäjä tekevät?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #32

Mm ohjusten, lentokoneiden ja aseiden kehittämisessä - ja kaupankäynti niiden ohella. Edellisen lisäksi on avaruusohjelma. Joitakin operaatioita suunnitellaan yhdessä k e sota Isistä vastaan. Kyllä se siitä selviää, kun tutkitte n k kylmän sodan jälkeista aikaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Kuinka pesiytyminen on mahdollista ilman levittäytymistä? Onko se edes sallittua kansainvälisen oikeuden mukaan?

"Useat nykyajan ongelmat johtuvat siitä ettei Pariisin rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa ole opetettu.". Mitä Pariisin rauhansopimus toteaa aiheesta? Miten tämän kaltainen asiakokonaisuus analysoidaan?

Onneksi tähän löytyy ohje: http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Nyt kyllä lähti tasolle kuunatsit ajattelusi.

"Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle ja sieltä Venäjälle ja Eurooppaan. Kun Krimin niemimaa oli varmistettu, aloitti Venäjän sotatoimet Isistä vastaan.
"

Koska aidosti on reilusti lähempänä se että Venäjä lähti kaappaamaan alueita (taas) ihan omista imperialistisista vaikutteistaan lähtien. Sama kuin mitä tulevat tekemään kaikella todennäköisyydellä jatkossakin. Toivon olevani väärässä - tuskin olen nytkään.

Matti Simonaho

"Koska aidosti on reilusti lähempänä se että Venäjä lähti kaappaamaan alueita"

Tiedot Ukrainan nykyhistoriasta ennen kriisiä; Venäjä ei levinnyt ("lähti kaappaamaan") esimerkiksi Ukrainaan, vaan Euroopan Unioni levisi Ukrainaan aiheuttaen Ukrainan jakautumisen Itä- ja Länsi-Ukrainaan.

Myös Valkovenäjällä 2018 samankaltaisia oireita 2018 ja samasta syystä kuin Ukrainassa ennen "sisällissotaa" ja "Venäjän kaappaamista".

"Dokumentaatioissa mainitut sen aikaiset reformaation kohdemaat ovat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Moldova, Valkovenäjä, Ukraina, Armenia, Azerbaijan ja Georgia."

Vajaa sata vuotta sitten; "Syytä toista siitä mitä itse teet (tai aiot tehdä)" - Paul Joseph Goebbels, Natsien propagandaministeri.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#5
Euroopan Unioni levisi Ukrainaan aiheuttaen Ukrainan jakautumisen Itä- ja Länsi-Ukrainaan.
.............................

Ukraina ei ole EU:n jäsen.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #12

Ei niin, kun tuli se "sisällissota" EU:n vaikutuksesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #15

#15
EU ei todellakaan aloittanut Ukrainan sotaa. Alkaa meneen aika naurettavaksi tämä juttusi jossa yrität pestä Venäjän puhtaaksi ja luokitella EU:n roistoksi.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #17

Kumpaa pitää uskoa, sinun sanoja tai EU:n dokumentaatiota "itäisten maiden joilla on raja Venäjän kanssa reformoinnista" sekä tapahtumista jotka suoraan ovat yhdistettävissä e m reformaatioon?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

#21
En ymmärrä mitä ihmettä tarkoitat tällä "reformi" jutulla?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #23

Periaatteessa kyseessä on Kansan tai Kansanosan kääntämistä yhdestä yhteiskuntamallista toiseen. Useinmiten kääntämisen takana on ulkomaalainen taho. "Reformaatio" sellaisenaan yhdistetään https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonpuhdistus Nykyään puhutaan myös https://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #21

Ovatko Ukrainassa EU:n miehitysjoukot vai Venäjän? Sinun turha koko ajan yrittää valkopestä Venäjän imperialismia miksiään muuksi ja varsinkaan EU:n syyksi.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #17

EU:n reformointipolitiikka (syy) aiheutti Ukrainan jakaantumisen itäiseen ja läntiseen, levottomuuksiin jotka johtivat sotaan (seuraamukset).

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

MIten EU:n assosiaatio- ja vapaakauppasopimus olisi tarkoittanut EU:n leviämistä Ukrainaan? Sei ainakaan sinne asevoimin olisi levinnyt, toisin kuin Venäjä, jolle ei mitenkään olisi kuulunut Ukrainan ja EU:n suhteet.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #13

"EU:n assosiaatio- ja vapaakauppasopimus" pitää sisällään paljon muutakin kuin "assosiaatio- ja vapaakauppasopimuksen" kun dokumentaatiossa mainitaan maiden joilla on raja Venäjän kanssa reformaatio.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #16

#16
Mitään laitonta tai moraalitonta sopimus ei sisältänyt.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kyllä Matti on oikealla linjalla. Samuel L Huntigton kirjoitti jo 1990-luvulla kirjan jossa kirjotti mm
”Russia, Japan, and India are what Huntington terms 'swing civilizations' and may favor either side. Russia, for example, clashes with the many Muslim ethnic groups on its southern border (such as Chechnya) but—according to Huntington—cooperates with Iran to avoid further Muslim-Orthodox violence in Southern Russia, and to help continue the flow of oil. Huntington argues that a "Sino-Islamic connection" is emerging in which China will cooperate more closely with Iran, Pakistan, and other states to augment its international position”

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clash_of_Civilizat...

Ukrainan ja Venäjän välistä kahnausta (historialliset ja kulttuuriset syyt) Huntington ’ennusti’ samassa kirjassa, josta ei valittavasti pääse Copyright takia kopioimaan tuota perustetta. Enpä jaksa naputella iPadilla lauseita siitä...
Mutta kirjan voi hankkia välittömästi e-kirjana.

Matti Simonaho

Ukrainasta kuului jo vuonna 2016 että sinne on kehittymässä kolmas osapuoli joka haluaa Ukrainan niin kuin se oli ennen "vieraiden valtioiden sekaantumista maan sisäisiin asioihin". Aika näyttää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Krimin niemimaan liittäminen Venäjään johtui siitä että Venäjä ei halunnut Isisksen leviävän Krimin niemimaalle
..................

Venäjä itse aiheutti Syyrian pommituksillaan valtavan pakolaisaallon Eurooppaan joiden mukana tulee myös ISIS-taistelijoita.

Matti Simonaho

Oli siellä USA:kin. Taitaa olla vieläkin. Ja Ruotsi lähetti 15000 pakolaista ja "pakolaista" Suomeen laittomasti 2015/2016 seuraamuksineen ja kustannuksineen. Kysyppä raiskatuilta ja/tai tapetuilta suomalaisilta lapsilta ja naisilta olisiko parempi ollut että Suomalaiset olisivat laittaneet rajat tukkoon - "Tehneet Krimit" - ennen kuin "Englebrecht -divisioona" pesiytyy Suomeen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #24

Ennen 2015 : Ruotsin hallituksen, asiantuntijoiden, sotiallisen johdon, median sekä osittain myös EU:n mukaan "Venäjä on uhka ja voi hyökätä Suomeen milloin tahansa".

2015/2016 : Ruotsi lähettää 15000 sodasta paennutta pakolaista ja "pakolaista" Suomeen kaikkine seuraamuksineen ja kustannuksineen Suomelle.

Pakolaisten lähettäminen maahan joka milloin tahansa voi joutua sotaan on laitonta. Lisäksi on sellainen sopimus olemmassa kuin Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013.

Suomea yritettiin heikentää pelottelemalla "Venäjä voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilaallinen johto sekä Bonniersin omistamat lehdet Suomessa, osittain myös EU) ja lehdistön kautta laittomalla valeuutisoinnilla herättäen kohua/kiihkoa Venäjää vastaan Suomen Kansan Perustuslain ja Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7 ja 8 artiklan vastaisesti (http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...). Kun se ei onnistunut, Ruotsista lähetettiin 2015/2016 laittomasti sekä Dublinin sopimuksen vastaisesti (Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013) Suomeen 15000 pakolaista ja "pakolaista" kaikkine seuraamuksineen ja kustannuksineen Suomelle.

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan, vuonna 2015 Suomeen saapui turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden 2014 tammikussa, Ruotsi aloitti pakolaisten kokoamisen Pohjois-Ruotsiin josta noin 15000 kuljetettiin edelleen Pohjois-Suomeen 2015 (YLE Uutiset 16.02.2016). Pahin tilanne oli Oulussa syyskuun 2015 alussa, jonne turvapaikanhakijoita tuli runsaasti Pohjois-Ruotsista. https://migri.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vuonn...

Helsingin Sanomien mukaan 11.10.2015; "Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut noin puoleen huippuviikoista. Ruuhkaisimpina viikkoina Suomeen tuli 400–500 hakijaa päivässä. Viime viikon aikana tulijoita on ollut noin 200 päivässä. Jos hakijamäärän lasku jää pysyväksi, sisäministeriön arvio 50 000 pakolaisesta tämän vuoden aikana on ylimitoitettu. 200 tulijan päivävauhdilla määrä jäisi alle selvästi alle 40 000:n. Sisäministeriö ei kuitenkaan vielä aio laskea arviotaan saapuvien määrästä". https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002858969.html

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #26

15.04.2015 : Presidentti Sauli Niinistö varoitti Suomen ja Venäjän suhteiden tarkoituksellisesta heikentämisestä. "Naapuruus on joka sään tosiseikka, josta on huolehdittava niillä tavoin kuin se on mahdollista. Suomen ja Venäjän suhteet erityisesti talouden saralla eivät ole immuuneja laajempien jännitteiden seuraamuksille. Kenenkään etua ei kuitenkaan palvelisi, jos suhteita Venäjään ryhdyttäisiin tarkoituksellisesti rapauttamaan."

Kohun/Kiihkon herättäminen valeuutisoinnilla loppui siihen.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #28

"Saksan (jolla oli hyökkäämättömyyssopimus Nevuostoliiton kanssa) lehdistö arvosteli Talvisodan alettua Joulukuun alussa 1939 Ruotsia Suomen yllyttämisestä sotaan Neuvostoliittoa vastaan."

Siitä se talvisotakin alkoi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

”Pakolaisten lähettäminen maahan joka milloin tahansa voi joutua sotaan on laitonta.”

Missä laissa tällaisesta säädetään ja miten se on sanktioitu? Mitä tällaisestaseuraa valtiolle, joka näin tekee?

”Lisäksi on sellainen sopimus olemmassa kuin Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013.” On kyllä, se tunnetaan nimellä ”Dublin-asetus”. Miten sitä on rikottu ja mitä sen rikkomisestaseuraa?

Missä kohdassa Suomen perustuslakia ja/tai Pariisin rauhansopimusta tuollainen kuvaamasi toiminta kielletään ja mitkä ovat seuraukset? Millä tavoin Suomen perustuslaki ta ko. rauhansopimus velvoittaa Ruotsin kuningaskuntaa millään tavoin?

Äläkä nyt rupea lässyttämään ”julkisen vallan käytöstä”, kun julkaisutoiminta ei sellaista ole.

Matti Simonaho

Aluevaihto- ja vuokraneuvotteluissa Suomen ja Neuvostoliiton välillä, Neuvostoliitto esitti, että Suomi luovuttaisi Neuvostoliitolle osia Karjalankannakselta ja Suomenlahden ulkosaaret sekä näiden lisäksi Hangon ja Lappohjan sataman. Vastaavasti Neuvostoliitto tarjosi aluevaihtoa, jossa Suomi olisi saanut laajempia alueita Itä-Karjalan Repolasta ja Porajärveltä. Suomen kanssa käydyt neuvottelut epäonnistuivat, kun "suomalaiset" eivät suostuneet rajamuutoksiin ja tukikohdan vuokraamiseen Hangossa. Neuvotteluiden epäonnistuttua sota syttyi Suomen ja Neuvostoliiton välillä 30 Marraskuuta 1939.

Saksan (jolla oli hyökkäämättömyyssopimus Nevuostoliiton kanssa) lehdistö arvosteli Talvisodan alettua Joulukuun alussa 1939 Ruotsia Suomen yllyttämisestä sotaan Neuvostoliittoa vastaan.

Ruotsalaisten yllyttäminä (propaganda/kohu/kiihkoilu) sota puhkesi Neuvostoliiton ja Suomen välillä. Cajanderin hallituksen eroa vaativat voimakkaimmin valtiovarainministeri Väinö Tanner ja marsalkka Gustaf Mannerheim.

Lähestulkoot identtinen tapahtumaketju kuin "Suomen sisällissodassa" ja nykyisessä "Ukrainan sisällissodassa". Katso myös nykyistä Suomen yllyttämistä (propagandaa/kohua/kiihkoa) sotaan Venäjää vastaan ; "Venäjä on uhka ja voi milloin tahansa hyökätä Suomeen" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilallinen johto, media).

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Minkään itsenäisen valtion ei tarvitse suostua minkäänlaisiin aluevaihtoihin. Ei varsinkaan sellaisiin, mitkä ilmiselvästi vaarantavan maan turvallisuden ja suvereenisuuden. Sitä paitsi nämä aluevaihtoehdotukset olivat pelkkää bluffia ja teatteria, NL oli päättänyt Suomen miehittämisestä jo vuonna 1938. Ainoa, millä Suomi pelastui maamme miehitykseltä, oli taistelu.

Matti Simonaho

Uskottava historia on paljolti tämän; "Saksan (jolla oli hyökkäämättömyyssopimus Nevuostoliiton kanssa) lehdistö arvosteli Talvisodan alettua Joulukuun alussa 1939 Ruotsia Suomen yllyttämisestä sotaan Neuvostoliittoa vastaan." värjäämä. Suomi ei ollut itsenäinen vaan itsenäistymässä.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #36
Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #39

Itsenäisyys oli paperilla kyllä, mutta käytännössä erittäin hutaralla perustalla - kuten myöhempi historia osoittaa.

"NL oli päättänyt Suomen miehittämisestä jo vuonna 1938"

Oliskohan tuossa Goebbelismiä - t s mitä Ruotsi oli päättänyt 1938 ja teki Natsien avulla, kerrotaan Neuvostoliiton tehneen.

Saksan (jolla oli hyökkäämättömyyssopimus Nevuostoliiton kanssa) lehdistö arvosteli Talvisodan alettua Joulukuun alussa 1939 Ruotsia Suomen yllyttämisestä sotaan Neuvostoliittoa vastaan.

"Syytä toista siitä mitä itse teet (tai aiot tehdä)" - Paul Joseph Goebbels, Natsien propagandaministeri.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #40

"Neuvostoliiton asiakirjat vahvistavat sen tosiasian, että Stalin oli päättänyt joka tapauksessa – suostuisivat suomalaiset tai eivät hänen vaatimuksiinsa – Suomen valloittamisesta."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 89

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #51

Käsitteleekö Hannu Rautkallio kirjassaan Ruotsin osuutta Suomen kiihottamiseen sotaan Neuvostoliittoa vastaan? Käsitteleekö hän kirjassaan esimerkiksi sitä, että Mannerheim:

Carl Gustaf Emil Mannerheim
Marhein suku on luultavasti lähtöisin Sveististä tai Saksasta, josta suvun kantaisä siirtyi 1640-luvulla Ruotsiin. Ruotsin kuningas Kaarle XI aateloi Augustin Marheinin vuonna 1693 ja Marhein -sukunimi muutettiin Mannerheimiksi. Carl Erik Mannerheim oli ensimmäinen Suomeen muuttanut Mannerheim. Hän oli Gustaf Mannerheimin isoisän isä. Carl Gustaf Emil Mannerheim syntyi 4. kesäkuuta 1867 Askaisilla. Mannerheim oli Ruotsin kuninkaan vallan alta vapautuvassa, isenäistyvässä Suomessa syntynyt Ruotsalainen aatelinen.

Suuren osan loppuelämästään Mannerheim oleskeli Sveitsin Montreux'ssä, Genevenjärven rannalla, Glionin kylässä sijaitsevassa Valmontin yksityissairaalassa.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #60

Moni ei tiedä että aateloiminen nimen muuttamisen lisäksi merkitsee paljon muuta. Esimerkiksi että jos muuttaa uskontoa, menettää kruununsa.

"Noh, se on kuitenkin hyvä että Ruotsin Kuningasperhe voi hyvin, vaikka se 1500 -luvulta peräisin oleva Ausburgin tunnustus, kuvainnollisesti lepää kuin Ranskalaisen giljotiinin varjo koko Kuningasperheen, ja kruunun yllä - Ruotsin Laissa vuonna 2018: Kuninkaan on uskottava tai hän menettää kruununsa: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokumen...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Lue se kirja niin tiedät, älä minulta kysy.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #63

"Neuvostoliiton asiakirjat vahvistavat sen tosiasian, että Stalin oli päättänyt joka tapauksessa – suostuisivat suomalaiset tai eivät hänen vaatimuksiinsa – Suomen valloittamisesta."

Jos tuo on totta - viitaten Ruotsin päivämääriin - ajoitus on tärkeä. Kirjoitettiinko asiakirjat sitä ennen tai sen jälkeen kun Ruotsi kiihoitti sotaan Neuvostoliiton kanssa?

https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #63

Mitä kirjaan/lehteen on kirjoitettu ei välttämättä ole tietoa. "Tieto" voi olla asiakokonaisuudesta otettu, se voi sisältää "tulkintoja", se voi sisältää tietoisesti tai epätietoisesti väärin käännettyjä (ja siksi) lainauksia ulkomaalaisesta kirjeestä/kirjoituksesta, j n e.

Esimerkki nykyajasta

1.) Arja Paananen, Iltasanomat; "Pääministereiden tiedotustilaisuus sai erikoisen huipennuksen, kun Medvedev haukkui ensin suomalaiset vainoharhaisiksi ja Sipilä kehaisi sitten hänelle olevan ”helppo yhtyä näihin kollegan kommentteihin.” "- https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005842932.html

2.) YLEn tulkinta : Medvedev: "En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta. " - https://yle.fi/uutiset/3-10423526

Kumpi tulkinta pitää paikkansa?

Katso video. Jos et osaa Venäjää, voi kysyä Venäläiseltä; "En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta. "

Jos omaksut 1. "tiedoksi" uskoen siihen, olet saanut tartunnan paranoidista sairaasta mielestä. Johdonmukaisesti mielellisen/psyykkisen viruksen tartunnan saamisen voi välttää ottamalla selvää aiasta reaali- ja käsitteellistieteelliseltä perustalta.

Matti Simonaho

"Pointti" on kuitenkin tässä : Lähestulkoot identtinen tapahtumaketju kuin "Suomen sisällissodassa" ja nykyisessä "Ukrainan sisällissodassa". Katso myös nykyistä Suomen yllyttämistä (propagandaa/kohua/kiihkoa) sotaan Venäjää vastaan ; "Venäjä on uhka ja voi milloin tahansa hyökätä Suomeen" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilallinen johto, media).

Talvisota päättyi Moskovan rauhaan 13 Maaliskuuta 1940.

Huhtikuun 18 päivänä 1940 Natsit miehittävät Norjan. Natsijoukot kärsivät merkittäviä tappioita Liitoutuneiden puolustaessa Norjaa ja "olivat hätää kärsimässä", mutta Ruotsi auttoi Natseja sallimalla Natsijoukkojen kuljetuksen Ruotsin kautta Norjaan.

Kesällä 1940 Ruotsin sotilaallinen johto salli Natsien kuljettaa joukkoja ja sotakalustoa Ruotsissa.

Lokakuun 4 päivä 1940, Isar -nimisellä laivalla Ruotsin laivaston saattelemana saapui Luuleoon 1000 natsisotilasta jotka kuuluivat Totenkopfstandarten 2 pataljoonaan. Totenkopfstandarten ylläpiti ensisijaisesti keskitysleirejä, mutta myöhemmässä vaiheessa sotaa se osallistui myös rintamalla.

Kesäkuun 22 päivänä 1941 Ruotsi antoi Natseille luvan kuljettaa 15000 sotilasta ja sotakalustoa Norjasta Suomeen (Engelbrect -divisioona).

Molotov–Ribbentrop-sopimus raukesi Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon 22 Kesäkuuta 1941.

Jatkosota käytiin Suomen alueella Ruotsin tukemien Natsien ja Neuvostoliiton välillä 25 Kesäkuuta 1941 – 19 Syyskuuta 1944.

"Minkään itsenäisen valtion ei tarvitse suostua minkäänlaisiin aluevaihtoihin."

Ja koko Suomi oli Natsien vallan alla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Saksa ja NL hyökkäsivät sovitusti ja liittoilaisina Puolaan.

"Saksan ja Neuvostoliiton kesken sovittiin yhteishyökkäyksestä Puolaan. Hyökkäys toteutettaisiin niin, että molemmat ylittävät Puolan rajan omalta puoleltaan 1.9.1939 klo 05.00.

Sovittuna ajankohtana, syyskuun 1. päivää vasten yöllä Saksan sotavoi­mat olivat valmiina hyökkäysasemissa Puolan vastaisella rajalla. Kolme tuntia ennen h-hetkeä eli noin klo 01.30 yöllä saksalaisupseerit olivat olleet puhelin- ja radioyhteydessä neuvostoliittolaisten joukkojen ylimpään ko­mentopaikkaan Puolan itärajan takana ja saaneet ilmoituksen, että siellä on kaikki valmista hyökkäyksen aloittamiseksi sovittuna aikana klo 04.45."

Ville Tikkanen, Kohtalon divisioonat, 2009, sivu 11

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #38

Saksan (jolla siihen aikaan oli hyökkäämättömyyssopimus Nevuostoliiton kanssa) lehdistö arvosteli Talvisodan alettua Joulukuun alussa 1939 Ruotsia Suomen yllyttämisestä sotaan Neuvostoliittoa vastaan - ennen talvisodan syttymistä.

22 Kesäkuuta 1941 Ruotsi antoi Natseille luvan kuljettaa 15000 sotilasta ja sotakalustoa Norjasta Suomeen (Engelbrect -divisioona). Tässä Suomi menetti itsenäisyytensä.

samaan aikaan

22 Kesäkuuta 1941 Molotov–Ribbentrop-sopimus raukesi Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon.

Jatkosota käytiin Suomen alueella Ruotsin tukemien Natsien ja Neuvostoliiton välillä 25 Kesäkuuta 1941 – 19 Syyskuuta 1944.

Ruotsi ei ollut puolueeton.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #41

MIkä vastaus tuo oli kommenttiini? Ei yhtään mikään.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #43

Puola ei kiinnosta. Vaan lähinnä mitä yhtäläisyyksiä on "Sisällissodilla".

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #45

Oaoitus vaan siitä, että NL on ihan yhtä syyllinen 2 maailmansotaan kuin Saksakin.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #46

Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa mukaan sekä edellistä tukevan Suomen Kansan Perustuslain mukaan, tulkintanne on väärä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #48

Ymmärtääkö Simonaho hiukkaakaan sitä, että voittajat kirjoittavat mieleisensä historian, jossa omat virheet ja syyllisyydet lakaistan maton alle?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #49

"Ymmärtääkö Simonaho hiukkaakaan sitä, että voittajat kirjoittavat mieleisensä historian, jossa omat virheet ja syyllisyydet lakaistan maton alle?"

Tai laitetaan syyttömän piikkiin - k e että "Suomi teki yhteistyötä Natsien kanssa." - n k Goebbelismiä. Sama Ukrainen kriisin kanssa jossa ei ole selvitetty syytä Ukrainan kriisiin vaan se selitellään seuraamuksia selitellen joita höystetään tulkinnoilla".

Voittaja kirjoittaa historian - edellyttäen - että se mitä on kirjoitettu on reaali- ja käsitteellistieteellisesti totta. Ellei ole, "voittajasta" tulee ennemmin tai myöhemmin häviäjä.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #49

PS

"Ymmärtääkö Simonaho hiukkaakaan sitä, että voittajat kirjoittavat mieleisensä historian, jossa omat virheet ja syyllisyydet lakaistan maton alle?"

Ymmärrän myös sen, että silloin "voittajan" mielessä on jotain vikaa.

DS

Matti Simonaho

Tulkinta

"Ryti–Ribbentrop-sopimus (myös pelkkä Ribbentrop-sopimus) oli Suomen presidentti Risto Rytin kansallissosialistisen Saksan johtajalle Adolf Hitlerille jatkosodan loppuvaiheessa kesäkuussa 1944 lähettämä kirje, jossa hän sitoutui olemaan tekemättä rauhaa Neuvostoliiton kanssa ilman Saksan hyväksyntää. Kyseisen kirjeen on myös tulkittu olleen Suomen ja Saksan välinen liittosopimus. " - Wikipedia

Tee näin: Poista tulkinta

"Ryti–Ribbentrop-sopimus (myös pelkkä Ribbentrop-sopimus) oli Suomen presidentti Risto Rytin kansallissosialistisen Saksan johtajalle Adolf Hitlerille jatkosodan loppuvaiheessa kesäkuussa 1944 lähettämä kirje, jossa hän sitoutui olemaan tekemättä rauhaa Neuvostoliiton kanssa ilman Saksan hyväksyntää."

Suomi ei ollut itsenäinen, vaan pakotettu sotimaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Risto Rytin henkilökohtainen yksityinen kirje Suur-Saksan liittokansleri Adolf Hitlerille kesäkuussa 1944 EI voi olla mikään valtiosopimus. Kirjeessä ei ollut edes ulkoministerin varmennusta, puhumattakaan, että mitään ”sopimusta” olisi ratifioitu eduskunnassa.

Matti Simonaho

"Risto Rytin henkilökohtainen yksityinen kirje Suur-Saksan liittokansleri Adolf Hitlerille kesäkuussa 1944 EI voi olla mikään valtiosopimus. Kirjeessä ei ollut edes ulkoministerin varmennusta, puhumattakaan, että mitään ”sopimusta” olisi ratifioitu eduskunnassa."

Jos totta ja viitaten edellisiin tietoihin, kirje vahvistaa sen että Suomalaiset olivat Natsi-painostuksen alaisia.

Presidentti Rytin Adolf Hitlerille osoittama kirje 26.6.1944 : https://www.histdoc.net/pdf/Petri_Juuti_Ryti_1991.pdf

Adolf Hitlerin vastaus Rytille : https://www.histdoc.net/pdf/Hitler4.7.1944.pdf

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

Tottakai olivat, kun Saksa vaati sitoutumista taistelemaan ”loppuun saakka”, ja Suomi oli hyvin riippuvainen Saksan ase- ja elintarviketoimituksista.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #50

Siihen se Suomen yllyttäminen sotaan Neuvostoliittoa vastaan ennen Talvisotaa (30 Marraskuuta 1939 - 13 Maaliskuuta 1940) johti.

Talvisodasta syytettiin Ruotsin yllyttämää Cajanderin hallitusta joka joutui eroamaan. Näin pedattiin Ruotsista käsin Natsien läsnäoloon ja vaikutusvaltaan Suomessa.

Molotov–Ribbentrop-sopimus raukesi Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon 22 Kesäkuuta 1941 - samaan aikaan Ruotsi antoi Natseille luvan kuljettaa 15000 sotilasta ja sotakalustoa Norjasta Suomeen. Asiaan tämän enempää syventymättä, kyseessä oli Ruotsin ja Natsien yhteinen poliittinen, sotilaspoliittinen sekä sotilaallinen operaatio.

22 Kesäkuuta 1941 voidan todeta olevan päivä jolloin Suomi menetti itsenäisyytensä. Suomessa oli kaksi "hallitusta" joista toinen ei ole Suomalainen vaikka uskottavassa historiassa niin on väitetty.

Voimme myös todeta, että Suomi ajoi loppujen lopuksi Natsit pois Suomesta ja voitti sodan Natseja vastaan - jälleen kerran.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #54

Edelleenkin NL oli yhtä syyllinen toiseen maailmansotaan kuin Saksakin, eikä Suomella ollut mitään osuutta siihen, että se joutui NL:n kanssa sotaan.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #55

"eikä Suomella ollut mitään osuutta siihen, että se joutui NL:n kanssa sotaan."

18 Lokakuuta 1939 Ruotsin ulkoasiainministeri Rickard Sandler kutsui Pohjoismaiden edustajat Ruotsiin "tarkoituksenaan vahvistaa Pohjoismaista yhteenkuuluvuutta kriisin uhatessa".

Ruotsin yllyttäminä Suomi ajautui sotaan Neuvostoliiton kanssa. Aluevaihto- ja vuokraneuvottelut kariutuvat siitä syystä ja se johti Talvisotaan 30 Marraskuuta 1939.

Huhtikuun 18 päivänä 1940 Natsit miehittävät Norjan. Natsijoukot kärsivät merkittäviä tappioita Liitoutuneiden puolustaessa Norjaa ja "olivat hätää kärsimässä", mutta Ruotsi auttoi Natseja sallimalla Natsijoukkojen kuljetuksen Ruotsin kautta Norjaan.

Kesällä 1940 Ruotsin sotilaallinen johto salli Natsien kuljettaa joukkoja ja sotakalustoa Ruotsissa.

Lokakuun 4 päivä 1940, Isar -nimisellä laivalla Ruotsin laivaston saattelemana saapui Luuleoon 1000 natsisotilasta jotka kuuluivat Totenkopfstandarten 2 pataljoonaan. Totenkopfstandarten ylläpiti ensisijaisesti keskitysleirejä, mutta myöhemmässä vaiheessa sotaa se osallistui myös taisteluihin rintamalla.

("Kaikilla Suomalaisilla Suomessa ei ollut oikeutta nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus. Suomessa oli Suomalaisia diskriminoiva lainsäädäntö ja siitä johtuvat rajoitukset. Henkilöitä pidettiin vangittuina Yhdistyneiden Kansakuntien hyväksi suorittamansa toiminnan tai Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan osoittamansa myötätunnon taikka rodullisen syntyperänsä takia.")

22 Kesäkuuta 1941 Ruotsi antoi Natseille luvan kuljettaa 15000 sotilasta ja sotakalustoa Norjasta Suomeen (Engelbrect -divisioona). Suomi menetti itsenäisyytensä. Suomessa kyseessä olevana aikana oli Johan Wilhelm Rangellin hallitus : 3 Tammikuuta 1941 - 5 Maaliskuuta 1943.

Samaan aikaan 22 Kesäkuuta 1941 Molotov–Ribbentrop -sopimus raukesi Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon. Asiaan tämän enempää syventymättä, kyseessä oli Ruotsin ja Natsien yhteinen poliittinen, sotilaspoliittinen sekä sotilaallinen operaatio Norjan ja Suomen miehittämiseksi.

"eikä Suomella ollut mitään osuutta siihen, että se joutui NL:n kanssa sotaan." on totta. Edellisen lisäksi Suomella ei ole mitään osuutta Natsien ja Neuvostoliiton väliseen sotaan Suomen alueella - muuta kuin että olla tykinruokana.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sotaan ei jouduta, ellei joku hyökkää. Ja se hyökkääjä oli NL, itse lavastamillaan Mainilan laukauksilla. Kansainliitto tuomitsi tämä törkeän hyökkäyssodan ja erotti NL:n siitä.

Suomi ei siis mitenkään ajautunut sotaan NL:n kanssa, vaan NL teki sen hyökkäyspäätöksen, päätettyäänn Suomen valtauksesta jo vuonna 1938 ja etupiirisopimuksessa 1939 asetti Saksan kanssa Suomen vielä sen etupiiriin.

NL:n johto halusi valloittaa Suomen vuonna 1939. Niinpä he suorittivat pitkäaikaisia ja hyvin laajamittaisia valmisteluja. Kirjoittivat jopa kirjan Puna-armeijan marssiopas Suomeen. Siinä on kuvailtu hyvin yksityiskohtaisesti Suomen tiestö, sillat, jne. Tämä kirja on laajamittaisen tiedusteluoperaation tulos.

""Stalin oli päättänyt aloittaa sodan Suomea vastaan, sotilaallisista tilannearvioista ja Moskovan neuvottelutuloksesta riippumatta. Stalin oli itse luonut mielikuvan neuvottelujen »keskeytyksestä», jonka Paasikivi ja Tanner vahvistavat yhtä pitävästi välittömästi Moskovan neuvottelujen jälkeen tekemissään muistioissaan. Kumpikaan heistä ei uskonut sodan alkavan, ja he jakoivat saman käsityksen sitä, »ettei Neuvostoliitto ryhtyisi mihinkään väkivaltaisiin toimenpiteisiin siitä huolimatta, ettei se neuvotteluilla ollut päässyt pyrkimäänsä tulokseen»."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 97

Älä siis Simonaho yritä edes vakavissasi väittää, että Suomi auheutti toimillaan Talvisodan.

Matti Simonaho

Koskien lainaamista kirjoits/lehdistä, kopioin tämän tuolta ylempää tähän.

Mitä kirjaan/lehteen on kirjoitettu ei välttämättä ole tietoa. "Tieto" voi olla asiakokonaisuudesta otettu, se voi sisältää kirjoittajan "tulkintoja", se voi sisältää tietoisesti tai epätietoisesti väärin käännettyjä (ja siksi) lainauksia ulkomaalaisesta kirjeestä/kirjoituksesta, j n e.

Esimerkki nykyajasta

1.) Arja Paananen, Iltasanomat; "Pääministereiden tiedotustilaisuus sai erikoisen huipennuksen, kun Medvedev haukkui ensin suomalaiset vainoharhaisiksi ja Sipilä kehaisi sitten hänelle olevan ”helppo yhtyä näihin kollegan kommentteihin.” "- https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005842932.html

2.) YLEn tulkinta : Medvedev: "En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta. " - https://yle.fi/uutiset/3-10423526

Kumpi tulkinta pitää paikkansa?
Katso video. Jos et osaa Venäjää, voi kysyä Venäläiseltä.

Jos omaksut 1. "tiedoksi" uskoen siihen, olet saanut tartunnan paranoidista sairaasta mielestä. Johdonmukaisesti mielellisen/psyykkisen viruksen tartunnan saamisen voi välttää ottamalla selvää aiasta reaali- ja käsitteellistieteelliseltä perustalta.

Matti Simonaho

"Älä siis Simonaho yritä edes vakavissasi väittää, että Suomi auheutti toimillaan Talvisodan."

En ole niin väittänytkään.

Matti Simonaho

"Uskottavassa historiassa "suomalainen" ei aina ole Suomalainen.

Monen muun terroristi-iskun ohella (k Venäjä, Eesti), Ruotsalainen terroristi (aktivisti) Eugen Schauman ampui Suomen kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin 1904. Ruotsalainen terroristi (aktivisti) Lennart Hohenthal ampui Eliel Soisalon-Soinisen 1905. Ruotsalainen terroristi (aktivisti) Ernst Tandefelt ampui Henrik (Heikki) Ritavuoren 1922.

Propaganda Suomessa ja Venäjällä, aseiden salakuljetukset sekä terroristi-iskut suunniteltiin Tukholmassa, Ruotsissa. Terroristi-iskujen tarkoituksena oli lietsoa pelkoa ja epävakautta Suomessa ja Venäjällä sekä Suomen ja Venäjän välille, sekä estää Suomen itsenäistyminen, kansanvallan ja demokratian vastustaminen. Ne johtivat "sisällissotaan" Suomessa 1918, joka ei ollut sisällissota - vaan vallankaappausyritys; Sota Suomalaisten ja Ruotslaisten aatelististen välillä."

"Suomen sisällissota" ei ollut sisällissota, koska osapuolina olivat samat kuin toisen maailmansodan aikana; Suomi, Venäjä, Saksa/Natsit ja Ruotsi.

M m edellisen uhan alla Suomalaisten politikkojen oli pakko päästää Natsit Suomeen. Asiakokonaisuudessa on huomioitava että tässä vaiheessa ei pelkästään politikot vaan myös koko Suomen Kansan olemassaolo oli uhattuna. Sota Suomen alueella, oli sota Natsien ja Neuvostoliiton välillä, jossa Suomalaiset olivat tykinruokaa - niin kuin muutaman kerran ennenkin historiassa.

Matti Simonaho

"20 päivä Heinäkuuta 1906 annetun Valtiopäiväjärjestyksen 60 §:ssä määrätyllä tavalla, Helsingissä 17 päivänä heinäkuuta 1919, Suomen Hallitusmuodon II LUKU Suomen kansalaisten yleiset oikeudet ja oikeusturva, "15 § Älköön tasavallassa annettako aatelisarvoja älköönkä muita perinnöllisiä arvoja."

Arvot kiellettiin, mutta unohdettinko kieltää se aatelistinen aate - tai sisältyykö se "perinnöllisiin arvoihin"?

Toimituksen poiminnat